Sosté Trueba

Dijous, David Trueba va mantenir una intensa conversa amb el públic que desbordava la sala Víctor Siurana de la Universitat de Lleida. S’adreçava sobretot als estudiants de periodisme i ho va fer parlant de preocupacions que han estat abandonades pel periodisme més institucionalitzat i pels canals televisius, que consideren la veritat una limitació supèrflua.

Podeu continuar llegint la resta de l'article, publicat a SEGRE el dia 9 d'abril de 2017.

Share Button

Bolonya i la lectura

En gran manera, la literatura infantil i juvenil és el futur de la literatura, perquè, sense lectors, la literatura deixaria d’existir o es convertiria en tota una altra cosa, un solipsisme dels que escriuen com si només existís el jo i tota la resta fossin emanacions mentals d’aquest jo. Podeu continuar llegint l'article que avui m'ha publicat SEGRE.

Share Button

Acabarà Trump el seu mandat?

Hi haurà impeachment, en el cas de Trump?

Share Button

Sobre la meditació…

El més important és allò que fem i allò que fem hauria de constituir la cerca de l' equilibri entre dos pols: l’activitat i la passivitat, l’optimisme i el pessimisme, la tensió i la relaxació. Aquesta conducta equilibrada, que recorda la de quan érem nens i vivíem senzillament en el present,  no s’adquireix  corregint les que considerem accions incorrectes, sinó pràcticant la meditació, en alguna de les seues variants.

Share Button

Hi hauria d’haver un paradís…

Hi hauria d'haver un paradís…

Una persona propera, una dona de la meua família, internada a l'Hospital de Santa Maria, afronta les que probablement seran les darreres hores de la seua vida. Recordo especialment com la meua mare m'explicava que aquesta persona s'escapava al col.legi on duia el seu fill, fa gairebé quaranta anys, a l’hora del pati, perquè la feia patir que li peguessin o el molestessin els altres xiquets.

¿Per què sembla que algunes persones (per menudes o insignificants que siguin o es facin, per escapar de la malícia dels altres) hagin de passar per circumstàncies d’una mesquinesa i d’una tristesa diguem-ne especials? És per a casos com aquests, que ens caldria creure en l’existència d’un paradís on tots els plors fossin eixugats i totes les humiliacions, esborrades.

Share Button