About

Miquel Pueyo i París (Lleida, 1957) és doctor en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. Des de 1979, és professor de la Universitat de Lleida, i ha estat vicedegà de Comunicació Audiovisual de  la facultat de Lletres de la Universitat de Lleida, entre 2001 i 2004. De 1986 a 1988, va dirigir la reforma de la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs. Ha publicat una dotzena de llibres (dos d’aquests, premiats amb els premis d’assaig “Xarxa” i “Rovira i Virgili”) i diversos articles científics relacionats amb la comunicació, amb el llenguatge no verbal i amb les relacions entre els processos de modernització i l’expansió de les llengües estatals, a Europa.

Entre 1988 i 1995, va ser diputat del Parlament de Catalunya, on va presidir les comissions de la Sindicatura de Greuges i de l’Estudi de les Dificultats del Llenguatge de Signes. El gener de 2004 va ser nomenat director de Planificació Lingüística de la Generalitat de Catalunya. Durant el període de gener de 2005 a maig de 2006 i de desembre de 2006 a setembre de 2007 va ser secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya. Des del 18 de setembre de 2007 fins al 12 de gener de 2011 ha estat delegat del Govern de la Generalitat a Lleida i vicepresident del Consorci del Montsec, càrrec des del qual va posar en marxa el Parc Astronòmic Montsec.

Des d’aquest dia, s’ha reincorporat a l’activitat docent a la Universitat de Lleida, com a professor de Comunicació Audiovisual i Publicitat,  i ha assumit la direcció de la Càtedra de Periodisme i Comunicació.

Share Button

4 respostes a «About»

  1. Moltes gràcies pel comentari sobre el meu llibre. Es muy gratificante leer cosas así (como era de esperar, el libro ha tenido mucha mejor acogida en Cataluña, País Vasco,Galicia que en el centro, con alguna notable excepción).

    Un saludo cordial

     

    L. Elena

    1. Gràcies a tu. No me cansaré nunca de recomendar “La nación singular….”. Tendría que ser un libro de lectura más que recomendable para cualquier demócrata sincero de la península ibérica. El tinc ple d’anotacions. Moltes gràcies, un altre cop, i endavant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Follow Me